5 Nadelen Van De Sportschool

nadelen van de gym

Je kunt je afvragen of er nadelen bestaan aan het gaan naar een sportschool.

Voor sommige mensen wel.

Lees hieronder welke nadelen dat kunnen zijn.

De nadelen

► Terugkomende kosten kunnen voor sommige mensen een reden zijn om niet naar een sportschool te gaan. Dit is puur een financieel nadeel.

► Je kunt het gevoel hebben om bekeken te worden. Of dit gevoel terecht is of niet doet er niet zoveel toe. Sommige mensen hebben hier last van en skippen daarom de sportschool.

► Je krijgt te maken met asocialen. Bijvoorbeeld mensen die te lang een apparaat bezet houden, mensen die dumbells niet terugzetten en mensen die na het gebruiken van een apparaat niet even die plas zweet weghalen.

► Als je op internet een workout routine hebt gezien en je wilt wat nieuws uitproberen, kan het lastig zijn om alles te onthouden. Het liefst doe je de oefeningen tegelijkertijd met dat je het ziet op een scherm. Je kunt hiervoor je mobiele telefoon gebruiken, maar echt praktisch is het vaak niet.

► Op iedere sportschool lopen mensen rond die anabolen gebruiken. Als je onder de indruk bent van een bepaald soort lichaam en jij hebt als streven hetzelfde te bereiken, dan bestaat er een kans dat je ook terecht komt in de wereld van de anabolen, met alle risico’s van dien.

Conclusie

Natuurlijk wegen de nadelen van de sportscholen niet op tegen de voordelen.

Als je wilt beginnen met sporten en nog aan het twijfelen bent of je thuis wilt sporten of naar een sportschool wilt gaan, ga er dan gewoon eens naar toe om te kijken hoe je het vindt.

Bij veel sportscholen kun je een keer gratis proef kijken of mag je gratis met een vriend of vriendin mee.

Als je het niks vindt, dan ga je lekker thuis sporten. Opties genoeg en je moet enkel doen wat je zelf wilt en waar je je plezierig bij voelt.

Lees ook

► 7 Voordelen van de sportschool

► 7 Voordelen van thuis sporten

► 5 Nadelen van thuis sporten