5 Nadelen Van Thuis Sporten

Ja, er bestaan nadelen van thuis sporten.

Niet iedereen zal de beste versie van zichzelf worden wanneer hij of zij enkel thuis aan de slag gaat.

Hieronder zie je mogelijke nadelen voor jou om enkel thuis te sporten.

Nadelen

► Wanneer je thuis sport is er niemand waar je verantwoording aan hoeft af te leggen als je een keer of een paar keer overslaat. Dit kan gezien worden als nadeel, want het komt nu echt aan op jouw innerlijke motivatie.

► Er is niet even snel een fitnesstrainer die je iets kunt vragen over een bepaalde oefening. Gelukkig hebben we het internet. Het blijft echter lastig om erachter te komen of je bepaalde oefeningen op de juiste wijze uitvoert. Je zult dus veel op je gevoel af moeten gaan in combinatie met de kennis die je opdoet over onderwerpen als ”juiste houding”.

► Thuis sporten kan heerlijk zijn, maar het kost wel wat ruimte om een aantal basis attributen op te slaan en eventueel grotere apparaten. Basis attributen zijn bijvoorbeeld, dumbbels, kettlebells, sportmat, pull up stang, fitnessbankje. Grotere apparaten, denk dan aan een hometrainer, loopband of crosstrainer.

►Als je grote apparaten aanschaft, dan loopt dat al gauw in de papieren. Het voordeel is dat het (meestal)eenmalige investeringen zijn, maar op het moment van aanschaf slaat het misschien toch een flinke deuk in je budget van de maand.

► Het is erg makkelijk om afgeleid te raken tijdens je thuis workouts. Er is allerlei afleiding. Denk aan de tv, laptop, telefoon etc. Als je tussen de sets door je even laat afleiden, kan het zo zijn dat je verleid wordt om je workout af te raffelen en gauw wat anders te gaan doen. Op een sportschool is die afleiding een stuk minder; je bent daar immers om te sporten.

Conclusie

Er zijn wat valkuilen als het gaat om thuis sporten. Echter als je hier op een goede manier mee omgaat, dan zul je prima in staat zijn om het thuis sporten tot een succes te maken.

Lees ook

► 7 Voordelen van de sportschool

► 5 Nadelen van de sportschool

► 7 Voordelen van thuis sporten