Polsen Sterker Maken Op Eenvoudige Wijze

Je polsen sterker maken biedt tal van voordelen. Het helpt je in het dagelijks leven bij allerhande taken en voorkomt tevens allerlei kwaaltjes.

Er zijn verschillende manieren waarop je de polsen sterker kunt maken.

Denk aan trainen met gewichten of met speciale polstrainers.

In dit artikel laten we de sportschool buiten beschouwing, omdat niet iedereen de ambitie heeft om naar de sportschool te gaan.

Je polsen sterker maken kan gewoon vanuit huis.

Daarom lichten we graag de powerball spinner uit.

polsen sterker maken

Polsen sterker maken met de powerball

Een powerball (ook wel gyro ball genoemd) is een rotor dat kan draaien in een bal.

Door licht draaiende polsbewegingen kun je de rotor laten draaien en zal het element momentum krijgen.

Je voelt op een gegeven moment dat de bal zwaarder wordt door de draaiende beweging in de bal. Dit zorgt voor weerstand en is gelijk de verklaring waarom een powerball uitermate geschikt is om je polsen te trainen of in ieder geval sterker te maken.

Een powerball kan wel tot 17 kilo weerstand genereren en afhankelijk van de bal wel tot 24.000 omwentelingen per minuut halen.

Hieronder zie je een video met een impressie hoe het werkt. Geen nood als je geen Engels spreekt. Bij eventuele aankoop van een powerball zit altijd een Nederlandse handleiding, maar de video is puur ter illustratie.

De voordelen van een powerball spinner

  • De spieren in zowel je polsen, onderarmen en schouders worden sterker.
  • Pezen en gewrichten worden sterker.
  • Hoewel het trainen van de polsen voor iedereen veel voordelen biedt, helpen sterke polsen ook voor de sporters onder ons. Sterke polsen zijn belangrijk tijdens het opdrukken, optrekken, vasthouden van gewichten et cetera.
  • Bloedsomloop in je handen gaat omhoog (erg belangrijk bij handgerelateerde kwalen zoals tintelingen, of koude vingers).
  • Tevens is deze bloedsomloop belangrijk tegen pijn in polsen, handen of vingers.
  • Staat bekend als goed hulpmiddel bij carpaal tunnel syndroom.
  • Werkt goed ter preventie van RSI (muisarm). Wissel lange tijden achter de PC af met korte pauzes waarin je wat oefeningen doet.
  • Helpt tegen artrose.
  • Het is leuk om te doen!

Let wel op dat wanneer je serieuze klachten hebt aan je polsen, vingers of handen, dat je overlegd met je huisarts of oefeningen met een powerball verantwoord zijn.

Ga ook niet uren achter elkaar trainen met de powerball, want hoewel dit apparaatje onschuldig lijkt, kun je hiermee ook je spieren overbelasten.

Welke powerball moet je hebben?

Er zijn powerballs in verschillende kleuren en de meesten hebben net iets andere eigenschappen, maar in essentie zijn ze gelijk.

Het kan lastig zijn om een powerball ”aan” te krijgen als je dit nog nooit gedaan hebt. In dat geval kun je ervoor kiezen om er een te nemen met autostart.

Met een autostart windt je de bal rustig op en bij het loslaten kun je direct starten. Anders kun je dit doen door de bal met een touwtje aan te zwengelen. Het nadeel daarvan is dat het touwtje kwijt kan raken of kapot kan gaan.

Ook kun je kiezen voor een powerball met een toerenteller. Een toerenteller laat je zien hoeveel omwentelingen per minuut de rotor draait en zo kun je ook zien of je progressie maakt na verloop van tijd.

Uiteindelijk ligt die keuze uiteraard bij jou, aangezien deze eigenschappen ook zorgen voor verschil in prijs.

Nog geen powerball?
Lees ook:  Sporten Voor Thuis