Hoeveel Stappen Per Dag Is Gezond?

Hoeveel stappen per dag is gezond? Rond de 10000 stappen per dag zijn nodig om je lichaam sterk en vitaal te houden.

Schrik niet, want je kunt op een leuke manier dit aantal halen.

Voor je gezondheid is het enorm belangrijk om lekker in beweging te zijn. Met name het zetten van veel stappen doet wonderen voor je lichaam.

Hoe meer stappen je zet, hoe beter. Er zijn complete studies aan gewijd om uit te vinden hoeveel stappen per dag gezond is.

Het is goed om als richtlijn 10000 stappen per dag in gedachten te hebben om je gezondheid te onderhouden. Natuurlijk is dit een mooi afgerond getal, maar de waarheid ligt in die richting.

Wanneer je heel erg actief bent door de dag heen, zul je zien dat dit vrij gemakkelijk te halen is. Ben je daarentegen iemand met bijvoorbeeld een kantoorbaan en zit je ’s avonds op de bank? Dan is het een wat grotere uitdaging.

hoeveel stappen per dag is gezond

Hoeveel stappen per dag je zet kun je meten

Om maar even een open deur in te trappen mag het duidelijk zijn dat je een stappenteller nodig hebt om te kunnen meten hoeveel stappen je hebt gezet. Ook zijn er tegenwoordig apps voor op de smartphone die meten hoeveel stappen je zet per dag.

Nou is het wel zo dat wanneer je smartphone jouw stappen de gehele dag telt je waarschijnlijk vaker je batterij zult moeten opladen.

De voordelen van 10000 stappen per dag

Om gemotiveerd te blijven is het goed om de voordelen te kennen van het doorstappen.

 • Je verbrandt extra calorieën, dus de kans dat je gaat afvallen wordt vergroot.
 • Je stofwisseling verbetert, dus ook  op die manier kun je sneller afvallen.
 • Lopen of wandelen heeft een lage impact op je botten, spieren en gewrichten, dus de kans op overbelasting is klein.
 • Je hart- en longfunctie zullen verbeteren.
 • Kans op hartziekten of beroertes verkleinen.
 • Je uithoudingsvermogen verbetert.
 • Je voelt je een fitter mens.
 • De kans dat je sneller en dieper gaat slapen is groter.

Voor degenen die er werk van willen maken

Stel dat je normaal gesproken slechts 4000 stappen zet per dag.

Dan is het lastig om je routing zodanig om te gooien dat je aan minimaal 10000 stappen komt per dag.

Daarom een aantal tips om je in de goede richting te wijzen.

 • Heb je ’s ochtends tijd voor een krantenwijk? Kranten lopen is een uitstekende manier om extra stappen te zetten op een dag en soms kun je het zodanig inplannen dat je het kan combineren met je reguliere baan. Je werkt op die manier aan je doelen en krijgt er nog voor betaald ook!
 • Het is heel gezond om een half uur na het avondeten een flinke wandeling te maken. Vaak krijg je er een voldaan gevoel van en je zet in korte tijd veel stappen. Begin bijvoorbeeld met een half uur en bouw dat rustig op totdat je jouw doel bereikt.
 • De meeste mensen hebben weleens van de Nintendo Wii gehoord. Met behulp van de Wii kun je op speelse manier bijvoorbeeld actieve spellen spelen voor je tv. Vooral spellen als Wii fit zijn uitstekend. Er zijn tal van oefeningen die je kunt doen inclusief stap-oefeningen. Daarnaast zit er een hele uitgebreide stappenteller bij. Die houdt je dagelijkse activiteiten bij. Vervolgens kun je die gegevens overzetten en zo zie je op je scherm precies hoeveel vooruitgang je boekt.

 

Stappenteller nodig?
Lees ook:  Motivatie Om Te Sporten Krijg Je Zo