Iron Gym Extreme Review

De Iron Gym Extreme is een optrekstang die je in je deurpost kunt hangen.

Deze stang geeft je tal van mogelijkheden om verschillende oefeningen te doen die je complete lichaam trainen met behulp van je lichaamsgewicht.

Over het algemeen wordt de Iron Gym Extreme gebruikt voor diverse pull up varianten.

Daarnaast kun je de Iron gym ook gebruiken om push ups, dips en crunches te doen.

Daarom is het tijd voor een Iron Gym Extreme review.

iron gym extreme review

Voordelen van de Iron Gym Extreme

De voordelen van de oefeningen die je kunt doen met de iron gym zijn eindeloos. Je kunt namelijk een complete body workout doen met de mogelijkheden die je hebt. Toch zullen we er een aantal benoemen:

  • Pull ups zijn er in veel varianten. Iedere variant focust in meer of mindere mate bepaalde spieren en spiergroepen, waardoor je je lichaam kunt vormen zoals jij wilt. Wil je bijvoorbeeld grotere biceps? Focus dan op chin ups. Wil je juist grotere triceps? Focus dan op normale pull ups of dips. Wil je grotere borstspieren? Train dan de wide grip pull up.
  • Niet alleen train je je bovenlichaam; je traint ook je buikspieren wanneer je goed let op je ademhaling tijdens het optrekken. Wanneer je de oefeningen volledig uitvoert zet je ook je buikspieren en rug aan het werk. Daarnaast zijn er oefeningen als de gorilla chin up die je onderlichaam in brand zetten.
  • De Iron Gym Extreme is makkelijk op te hangen, mits je een standaard deurpost binnen bereik hebt en je bergt het net zo makkelijk weer op. Je hoeft geen gaten te boren.
  • Daarnaast kan de Iron Gym Extreme een gewicht van 130 kilo aan. Overigens zou het ook niet goed zijn om jezelf op te trekken wanneer je zwaarder weegt dan 130 kilo aangezien je je lichaam daar wellicht meer schade mee aandoet dan dat je voordelen ervaart.
  • De prijs is een schijntje als je bedenkt hoeveel er mogelijk is vanuit de privacy van je eigen huis.
  • De kans dat de oefeningen te licht worden na verloop van tijd is klein, omdat je altijd de mogelijkheid hebt om jezelf zwaarder te maken door bijvoorbeeld een gewicht aan je benen te bevestigen of een rugzak om te doen met een gewicht erin.

Nadelen van de Iron Gym Extreme

Naast tal van voordelen zijn er ook enkele nadelen, namelijk:

  • De Iron Gym Extreme is niet geschikt voor iedere deurpost. Sommige deuren hebben namelijk wel een standaard afmeting, maar een plastic deurlijst. Vaak zijn deze te dun of niet stevig genoeg. Je hebt een standaard houten deurlijst nodig om de Iron Gym Extreme te kunnen bevestigen op een veilige manier en zonder de deurlijst te beschadigen.
  • Het is misschien verleidelijk om ondersteboven te hangen aan de Iron Gym. Echter is dit niet veilig, omdat wanneer je een beetje schommelt je kans loopt dat de Iron Gym gaat schuiven en daarmee loskomt van de deurpost. Dit kan als gevolg hebben dat je met Iron Gym en al op de grond valt met alle gevolgen van dien. Probeer dit dus niet!
  • Als laatste nadeel kan het zijn dat bepaalde oefeningen te zwaar zijn wanneer je net begint. Gelukkig zijn er manieren om de spieren te trainen die nodig zijn om de oefeningen soepeler te laten verlopen. Maak je in het begin niet al te druk over de perfecte uitvoering, maar doe wat je kan, zodat je de uitvoering steeds beter kan.

Klik hier om de Iron Gym Extreme te bestellen

Iron Gym Extreme Pull Up Varianten

Onderstaande video laat 25 pull up varianten zien op de normale iron gym. De iron gym extreme heeft nog meer mogelijkheden en scheelt slechts een paar euro. Laat je inspireren door onderstaande video

Conclusie

Naast dat de Iron Gym Extreme veel voordelen heeft als thuisfitness ondersteuning, hebben de oefeningen enorme impact op je gezondheid.

Je boekt snel resultaat en de oefeningen zullen niet gauw vervelen.

Hoewel er een aantal nadelen zijn, vallen die in het niet bij de talloze voordelen.

De Iron Gym Extreme is een laagdrempelig product en geschikt voor vrijwel iedereen die lekker vanuit huis wil fitnessen.

Kortom: Absolute aanrader!

Iron gym extreme

Lezers van dit artikel lazen ook:

7 voordelen van een roeimachine
&
Opdrukken voor beginners | De 29 meest gestelde vragen

Lees ook:  Afvallen Met Wii Fit | Ervaring