Afvallen Met Wii Fit | Ervaring

Afvallen met Wii Fit is heel iets anders dan afvallen door middel van een dieet of eindeloos lang op een loopband lopen. Maar werkt het?

Op de redactie van – Dagelijks Verbetering – staat al een aantal jaren een Wii U (net iets uitgebreider dan de normale Wii) en tot op de dag van vandaag wordt er nog enthousiast gebruik gemaakt van het spel Wii Fit.

wii fit ervaring

Wii Fit is niet alleen maar een spel

Je hebt het gevoel dat je een spel aan het spelen bent, door het enorme aantal mini-games en het speelse karakter.

Echter, schijn bedriegt. Wii Fit is wel degelijk een effectieve manier om je lichaam aan het werk te zetten.

Eerlijk is eerlijk. Wii Fit staat niet gelijk aan een sportschool als het gaat om zo groot en sterk mogelijk willen worden.

Wii Fit is wel een hele goede opstap om een fundament te creëren waarop je eventueel verder zou kunnen bouwen in de sportschool.

Afvallen met Wii Fit

Wii Fit biedt de mogelijkheid om een dagelijkse ”Body Test” uit te voeren. Tijdens deze Body Test wordt er een foto gemaakt van je gezicht, zodat je je gezicht kunt zien veranderen naarmate de tijd verstrijkt.

Tegelijkertijd wordt je gewogen op de ”Wii Balance Board” en wordt je balans gemeten. Je balans bepaalt je lichaamshouding en is belangrijk om lichamelijk goed te kunnen functioneren.

Deze gegevens worden verwerkt in grafieken en zo kun je in een oogopslag zien of je vorderingen maakt of dat je een tandje bij moet zetten om je doelen te halen.

O ja, doelen; Met Wii Fit kun je doelen stellen voor je gewicht. Bijvoorbeeld: “Ik wil 5 kilo afvallen in de komende 3 maanden”. Vervolgens krijg je feedback die je kunt gebruiken om dat doel te verwezenlijken.

Dit werkt enorm motiverend.

Wii Fit oefeningen

Alle oefeningen hebben in een bepaalde mate een positieve invloed op het afvallen.

Er zijn tal van oefeningen en deze zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Yoga

De yoga oefeningen sluiten aan bij je doelen om af te vallen, omdat de focus ligt op het flexibel maken van je spieren. Als je makkelijker kunt bewegen, zul je zien dat je ook meer beweegt gedurende de dag.

  • Spierversterkende oefeningen (Muscle)

De spierversterkende oefeningen zorgen ervoor dat in je gehele lichaam je spieren worden geactiveerd. Je krijgt hierdoor een mooier en strakker figuur en hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je lichaam verbrandt om deze spieren te onderhouden.

  • Cardio oefeningen (Aerobics)

Deze oefeningen zijn erop gericht om je hartslag flink op te voeren. Dit zorgt voor een directe boost in het verbranden van vet.

  • Dansen

Met de Wii Balanceboard en twee controllers in je hand kun je dansen zoals de personages op het scherm voordoen. Ook deze oefeningen zijn erg goed om direct calorieen te verbranden. Het verbetert je hand-oog coördinatie en je flexibiliteit.

  • Balans

Er zijn veel balansspellen die je kunt doen om je postuur te verbeteren. Vergis je niet, ook het doen van deze spellen zorgt voor een goede vetverbranding.

Intensiteit

De oefeningen kun je zo licht of zo zwaar maken als je zelf wilt en aankunt. Naarmate je lichaam sterker en soepeler wordt, zul je zien dat de scores verbeteren.

Aan het einde van iedere oefening zie je hoeveel calorieën je hebt verbrand met die oefening.

Verslaving is over het algemeen iets negatiefs, maar de Wii Fit werkt verslavend op een positieve manier. Voor je het weet is er een uur voorbij en loopt het zweet over je rug.

Wii Fit meter

Bij de Wii Fit wordt een Wii fit meter geleverd. Dit is een slimme stappenteller die je met een clip aan je broek kunt dragen. Deze meter houdt bij op welke intensiteit je in beweging bent. Ook tijdens het boodschappen doen of het stofzuigen.

Als je Wii Fit opstart kun je gemakkelijk de Wii Fit meter synchroniseren en worden deze gegevens overzichtelijk verwerkt in de grafieken. Zo krijg je veel inzicht over hoeveel calorieën je per dag verbrandt. Ook als je een keer geen tijd hebt voor Wii Fit.

Conclusie

Wii Fit werkt om af te vallen. Tevens worden je spieren sterker en door de verbeterde flexibiliteit zit je lekkerder in je vel.

Het is niet moeilijk om vol te houden door het speelse karakter; je wordt er simpelweg vrolijk van.

In je eentje is al leuk, maar nog leuker wordt het wanneer je samen Wii Fit doet. Er zullen hilarische momenten zijn en een gezonde competitie om de highscores op je naam te krijgen.

Nog geen Wii Fit?

Lezers van dit artikel lazen ook:

7 voordelen van een roeimachine
&
Opdrukken voor beginners | De 29 meest gestelde vragen

Lees ook:  Review Van De Tunturi Cardio Fit B30 Hometrainer