Bouw Een Website In WordPress

Waarom nieuwe dingen leren? Bekijk hier de 7 voordelen

De vaardigheid om een website te kunnen bouwen is een hele waardevolle. Als je een kleine zelfstandige bent.kom je er haast niet meer onderuit om een website te hebben.

Immers, bijna iedere aankoop heeft zijn oorsprong via het internet.

Ook hobbysites zijn nog erg populair. Voor jezelf kun je besluiten rondom een hobby een website te maken en jouw passie in te zetten om een kwalitatieve en informatieve website te maken. Hier kun je vervolgens een verdienmodel aan koppelen om een extra zakcentje te verdienen.

Daarnaast kun je de kennis en kunde die je opdoet gebruiken om websites voor anderen te maken. Voor een ”simpele” bedrijfswebsite kun je leuke bedragen vragen (€200,- tot oneindig – afhankelijk van de wensen van je klant).

Dit zijn zomaar een paar ideetjes waar je misschien wat mee kunt, naast dat iets nieuws leren altijd positief is.
website bouwen in wordpress

Waarom WordPress?

WordPress is het meestgebruikte ”content management systeem” dat er is.

Een content management systeem is een systeem waar je door middel van ”knoppen aanklikken” een website kunt bouwen. Je hoeft dus niet te kunnen programmeren om een professioneel ogende website te maken.

Er zijn meerdere content management systemen waar je gebruik van kunt maken, maar WordPress is gratis en is continu in ontwikkeling. Veel functionaliteiten die je nodig kunt hebben zijn door middel van plugins makkelijk en gratis te installeren.

De lijst met plugins breidt door de populariteit continu uit, waardoor veel voorkomende problemen en wensen snel worden aangepakt.

Verder staan de forums vol met handige tips en weetjes voor allerlei wensen en problemen.

Wat heb je nodig om een website te leren bouwen in WordPress?

  • Allereerst heb je zelfvertrouwen nodig. Veel mensen die eraan denken om een website te maken kunnen gedachten krijgen als “dat kan ik toch niet”. Het is tegenwoordig echt niet zo moeilijk meer, maar wat je nodig hebt is de wil om stappen te volgen en te geloven in je zelf.
  • Kennis om het raamwerk op te zetten voor een website. Indien je moeiteloos Engels kunt begrijpen, dan is op Youtube veel informatie te vinden over het bouwen van een website in WordPress. Tik maar eens termen in als “Beginners course WordPress” en je kunt vaak gratis al veel kennis opdoen om te starten met je website. Daarnaast kan een cursus op papier handig zijn als naslagwerk, omdat je bepaalde stappen makkelijk kunt terugvinden. Op video is dat lastiger.
  • Als je eenmaal iets gevonden hebt waar je mee aan de slag kunt, dan is het tijd om het daadwerkelijk te gaan doen. Bedenk een onderwerp waar jouw website over moet gaan. Registreer een domeinnaam bij bijvoorbeeld Mijndomein.nl en sluit een hostingpakket af. Installeer WordPress (even googelen hoe dat moet) en volg de stappen om het raamwerk te bouwen naar jouw wensen.
  • Heel belangrijk is om te beseffen dat een website ten alle tijden aangepast kan worden. Het hoeft dus niet perfect te zijn in het begin en er gaat wat tijd overheen voordat de zoekmachines jouw website oppikken. Ga dus gelijk live met je website, zodat je in ieder geval een stap maakt en begin van daaruit te bouwen.

Ondersteunende boeken

Lezers van dit artikel lazen ook:

7 voordelen van een roeimachine
&
Opdrukken voor beginners | De 29 meest gestelde vragen

Lees ook:  Inspiratielijst Voor Nieuwe Vaardigheden