Waarom Nieuwe Dingen Leren?

Nieuwe dingen leren is een uitstekende manier om de sleur te doorbreken.

Wanneer je een nieuwe vaardigheid hebt geleerd geeft dat een voldaan gevoel. Je hebt iets bereikt en het maakt niets uit wat datgene dan is.

Door jezelf iets eigen te maken dat je leuk vindt is het mogelijk dat stress verminderd (mocht je stress ervaren) in je leven.

Zeker wanneer je plezier haalt uit hetgeen dat je leert kun je de zorgen even opzij zetten.

Er zijn echter nog een aantal voordelen van nieuwe dingen leren.
nieuwe dingen leren

Voordelen van nieuwe dingen leren

  • Wanneer je iets nieuws leert dat je leuk vindt krijg je een gevoel van zingeving.
  • Iets nieuws leren kan nuttig zijn en van pas komen voor de rest van je leven. Denk hierbij aan het leren van een nieuwe taal of het maken van een website.
  • Het leren van iets nieuws zorgt ervoor dat er nieuwe verbindingen worden gelegd in je brein. Door nieuwe verbindingen te leggen wordt je capaciteit om te leren vergroot en kun je nieuwe uitdagingen beter aan.
  • Sommige vaardigheden zijn makkelijk om aan te leren en andere juist heel moeilijk. Juist wanneer je iets moeilijks leert waarvan je vooraf twijfels hebt of je het ooit gaat kunnen zijn interessant. Zodra de schakeltjes in je brein eenmaal beginnen te klikken kun je hier enorm veel zelfvertrouwen uit halen.
  • Moeilijke vaardigheden zijn dubbel interessant, omdat wanneer iets moeilijk is er een grote kans is dat veel andere mensen het niet kunnen. Dat betekent dat jij je waarde voor de markt vergroot. Stel, je leert hoe je een mooie website kunt bouwen, dan kun jij iets dat velen niet kunnen. Er zijn nog steeds veel kleine bedrijven en startups die geen website hebben, maar er op een gegeven moment wel een nodig hebben. Hier kun je uiteindelijk goed mee verdienen tegen zeer lage kosten. Zo’n bedrijf kun je uiteindelijk laten groeien zodra je een bepaald omzetniveau bereikt. Zo zijn er meer vaardigheden te bedenken die jij kunt gebruiken om anderen mee te helpen tegen betaling.
  • Er zijn sterke aanwijzingen dat door veel te leren in je leven de kans op dementie wordt verkleind.
Lees ook:  Leer Een Nieuwe Taal

Lezers van dit artikel lazen ook:

7 voordelen van een roeimachine
&
Opdrukken voor beginners | De 29 meest gestelde vragen